Top
Argan Bio Basisoliën
  • Argan Bio Basisoliën
39,95

Arganolie bio (Argania Spinosa)

Arganolie wordt ook wel het "goud van Marokko" genoemd door de vele helende eigenschappen, maar ook vanwege de kostbare productie. De olie wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten van de Marokkanase Arganboom die groeit in het zuidwesten van Marokko. De rijpe vruchten worden met de hand geplet. De pitten worden daarna geperst. De Arganboom heeft 1 keer in de 2 jaar vruchten. Voor 1 liter Arganolie is ruim 30 kilo pitten nodig. De traditionele Marokkaanse geneeskunde gebruikt de olie bij het behandelen van huidproblemen zoals acne, brandwonden, littekens, huiduitslag en pigmentvlekken.

Arganolie is natuurlijk verrijkt met essentiële vetzuren oméga 6 en vitamine E, een voortreffelijke antioxidant! De Arganolie hydrateert, voedt, verzacht de huid en verhindert het uitdrogen ervan. Arganolie voorkomt en vermindert rimpels, de huid wordt steviger en de contouren zichtbaar strakker.

Tips: 
Kuurbehandeling vermoeide huid: elke dag gedrurende 3 weken enkel druppels op het gereinigde gezicht en hals aanbrengen, zachtjes inmasseren.

Behandeling breekbaar, dof en futloos haar: breng een half uur voor het wassen wat Arganolie aan op de hele lengter van de haren. Daarna wassen en goed utispoelen.

Behandeling breekbare nagels: masseer de nagels en nagelriemen met een paar druppel Arganolie.