Top
Neti pot
Nieuw
  • Neti pot
13,50
per stuk


Neti is de yogawijze van de interne reiniging van de neus. De netipot is gemaakt voor neti, een reinigingstechniek en een belangrijk onderdeel in de Ayurveda. De neusspoeling wordt door miljoenen mensen dagelijks gebruikt. De neus wordt gereinigd met behulp van zout opgelost in water. Bij voorNetipot reinigingstechniek
Neusspoeling met behulp van de netipot kan onder andere worden gebruikt bij keur natuurlijk zout zonder toevoegingen. Himalayazout is daarom bij uitstek geschikt om de neus te reinigen.

Onze tranen zijn zout, de slijmvliezen in de neus ook. Het water voor een neusspoeling moet daarom zowel zout als op lichaamstemperatuur zijn. Ongezout water levert namelijk jeuk op. Het zout wordt opgelost in water, vervolgens wordt de oplossing d.m.v. de netipot in het ene neusgat gegoten waarna de oplossing het andere neusgat uitloopt. Dit proces kan dagelijks worden gedaan en indien nodig zelfs meerdere malen per dag.

De neusspoeling is effectief en een goede preventie en behandeling van een aantal aandoeningen van de neus en luchtwegen, zoals verstopte neus, verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en allergie. Netipot reinigt de neusingangen, neusholtes, neusmembranen en voorhoofd. Een neusspoeling reinigt de neus op een prettige manier, het is gemakkelijk om te doen en heeft geen schadelijke bijwerkingen.

De helende werking van zout is al eeuwen bekend. Het neusslijmvlies van de neus heeft een belangrijke rol in het immuunsysteem. Het vecht tegen infecties en virussen. Wanneer de neusinhoud te slijmerig of te waterig is, dan is het onmogelijk om de vijandige deeltjes en micro-organismen effectief te transporteren. Bacterien en virussen kunnen dan gemakkelijk binnen komen, zichzelf vermeerderen en eventueel infecties veroorzaken.
Bij aanhoudende serieuze klachten is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Klik op deze link voor een instructiefilmpje.