Top
Yogiman Orang Malu

< Home

Orang malu is de Indonesische benaming voor de verlegen man. Hij wordt ook wel de Yogi-man of ”weeping buddha” genoemd. De boeddha die huilt om het leed van de wereld. Volgens de legende moet je de orang malu met zijn gezicht naar de deur plaatsen. De bezoekers moeten hem bij binnenkomst even over zijn hoofd aaien en hij neemt hun eventuele slechte gedachten over, zodat alle bezoekers je huis met goede bedoelingen binnenkomen.

Als je goed voor je orang malu zorgt neemt hij je zorgen weg. Zijn armen hebben de vorm van een kind in de foetus-houding. Dit symboliseert: puurheid, reinheid en een nieuw begin. Zijn gezicht ontdek je wanneer je hem met zijn hoofd naar je toekeert. Het hart van de orang malu kan je zien wanneer je zijn rug naar je toekeert.
De houten Orang malu's worden in Indonesie gemaakt. De door Easy Spirituals aangeboden houtsnijwerken komen van kleine familiebedrijfjes waar men ze met de hand uitsnijdt.

Onderhoud: We raden af om uw houten Orang Malu dicht bij een warmtebron te plaatsen. Mocht uw Orang Malu toch nog kleine scheurtjes krijgen, dan bieden wij u een eenvoudige gratis reparatie aan.

Om het hout een diepe glans te geven en uitdrogen te voorkomen is het raadzaam om hem zo nu en dan met teakolie te behandelen.

Yogiman Orang Malu 6 cm hoog
Yogiman Orang Malu 6 cm hoog


 

€ 9,00
Yogiman waxinelichthouder steen
Yogiman waxinelichthouder steen

Afmeting: 9,5 x 8 x 6 cm hoog.
 

€ 15,00
Yogiman Orang Malu 10 cm hoog
Yogiman Orang Malu 10 cm hoog


 

€ 22,50
Yogiman brander
Yogiman brander

€ 27,50
Yogiman fontein steen
Yogiman fontein steen

Afmeting: 20,5 x 16 cm hoog.
 

€ 65,00