Top
Kashmir sjaal bordeaux met micro borduursel
  • Kashmir sjaal bordeaux met micro borduursel
  • Kashmir sjaal bordeaux met micro borduursel
185,00

Deze bijzondere Kashmir sjaal is met veel aandacht en geduld geborduurd met microstreken, waardoor een prachtig patroon is ontstaan op de ondergrond. De basis is bordeauxrood met kleine oranjegoude steekjes die in een ingewikkeld patroon zijn aangebracht.

 

Kashmir is met het Yakhaar het fijnste en warmste dierlijke haar en bovendien het kostbaarste. Eenmaal per jaar ten tijde van de vachtwisseling wordt het tere buikhaar uitgekamd. Een volgroeide geit levert dan maar 100-150 gram wol. Het materiaal wordt voorzichtig gewassen, maar verder geheel onbehandeld verwerkt om de unieke natuurlijke eigenschappen te bewaren. Met een kaardmachine wordt de wol tot een ragfijn vlies verwerkt. Een aantal vliezen op elkaar worden dan gebruikt als dekbedvulling. Een kashmir dekbed of deken is onvergelijkbaar licht en warm en goed vochtopnemend. Als geheel een weldadige en koninklijke luxe.
Herkomst:
De kashmir geit leeft in het hooggebergte van Azië een land met armoedige vegetatie, in constante wisseling van barre kou en gloeiende hitte. Om dit moordende klimaat te doorstaan dragen deze tere dieren onder hun voddige dekhaar een dicht fluweelzacht onderhaar. Verwachte levertijd: 3 werkdagVoorraad: 1