Top
Lichaamsverzorging


Informatie over onze huid

Ons lichaam is ongelooflijk efficiënt in het omgaan met het brede scala van chemische stoffen die we van nature tegenkomen in onze leefomgeving. We kunnen gebruik maken van deze natuurlijke chemische stoffen in planten om ons energie te geven en we hebben manieren ontwikkeld om de chemische stoffen die we niet nodig hebben af te scheiden. Er zijn ook nieuwe chemische stoffen - door de mens gemaakte (chemische stoffen) - waar we geen mechanismen voor hebben om mee om te gaan. Deze stoffen veroorzaken vaak sensibilisatie in de huid en dit kan op lange termijn resulteren in gezondheidsrisico`s.
Conventionele plantaardige oliën worden vaak vermengd met goedkopere petrochemische oliën of op lage kwaliteit geproduceerde olie. Ze bevatten vaak resten van bestrijdingsmiddelen en andere landbouwchemicaliën. Deze chemicaliën zijn in olie oplosbaar en dus te concentreren in de olie die wordt geperst uit de plant. Deze oliën zijn nadelig voor de huid.

Biologische producten zijn vrij van synthetische en chemische stoffen en zijn beter voor mens en milieu. De voordelen hiervan op een rijtje:

•  Biologische landbouw maakt gebruik van natuurlijke technieken om ongedierte te bestrijden. De olie die wordt geperst uit deze planten is vrij van verontreiniging door landbouwchemicaliën.

•  Het gebruik van een biologische plantaardige olie, in tegenstelling tot de petrochemische olie (zoals minerale olie), heeft enorme voordelen voor onze huid. Plantaardige olie bevat voornamelijk vetzuren die vrij kunnen worden geabsorbeerd door de huid en hier dan in de celmembranen, of door cellen voor een ander doel gebruikt kunnen worden.

Door het verbeteren van de structuur van de huid vertragen deze oliën Trans Epidermaal vochtverlies (TEWL) en dat houdt de huid gehydrateerd en verzorgd.

•  Petrochemische oliën kunnen echter niet worden gebruikt door cellen en kunnen niet tot de huid doordringen, tenzij het wordt geholpen door andere chemische stoffen. Deze oliën vertragen Trans Epidermaal vochtverlies door een afsluitende laag op het oppervlak van de huid te vormen. Dus slecht voor de huid!

•  De biologische landbouw is duurzaam en biedt geen ondersteuning voor de petrochemische industie, die verantwoordelijk is geweest voor een groot deel van de wereldwijde schade aan het milieu in de afgelopen eeuw.

Veel van onze producten richten zich op het gebruik van de ingrediënten die de huid nodig heeft om gezond te blijven. Pas wanneer dit is bereikt, kunnen we ons richten op het vertragen van het verouderingsproces.

Ga biologisch - uw huid zal u er dankbaar voor zijn.


Huidproblemen en gebruik van olijfolie-zeep

Tips voor gebruik olijfolie-zeep

Producten