Top
Huidproblemen en gebruik van olijfoliezeep
Wat je op je huid smeert komt ook in het lichaam terecht en daarom is het zo belangrijk om te weten wat je gebruikt. Dat is dan ook de reden dat we altijd op zoek zijn naar de beste natuurlijke producten voor je lichaam.

'Olijf op je lijf' is een van de meest natuurlijke en gezonde manieren om de huid te verzorgen.

De Aleppo olijfolie-zeep wordt vaak gebruikt bij huidproblemen. Deze olijfolie-zeep, welke niet Ph-neutraal is zoals sommigen zeggen (pH waarde tussen de 8 en 9), zorgt ervoor dat de huid, na het douchen, weer zacht en soepel wordt.
De zeep staat bekend om het hoge vitamine E-gehalte. Bij gebruik van de zeep wordt de huid ontvet, maar door de olijfolie en z'n hoge vitamine E gehalte wordt de huid zogezegd weer teruggevet. Doordat er bij de productie van de zeep laurierolie wordt toegevoegd, heeft deze zeep een hoge therapeutische waarde. Laurierolie zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en wondjes genezen sneller.

Tips voor gebruik bij huidklachten.

Behandel de probleemhuid door op de plek van de klachten een zeepemulsie aan te brengen, bij voorkeur voor het slapen gaan. Deze zeepemulsie laten indrogen op de huid en de volgende ochtend met lauw water afspoelen. U zult merken dat uw geirriteerde huid, na verloop van tijd, tot rust komt.
Bij ernstige huidklachten kunt u overwegen om een zeep te gebruiken met een hoger laurieroliegehalte, b.v. de olijfolie-zeep met 32% laurierolie (Finigrana Aleppo-zeep).
Behandel de probleemhuid op dezelfde wijze tot de huid tot rust komt. Daarna de huid onderhouden met de olijfolie-zeep met 15% laurierolie. Bij voet- of handklachten kunt u de zeep raspen en dit oplossen in water voor een voet- of handbad. Ook als scheerzeep is deze zeep uitermate geschikt.

 
Over de therapeutische waarde van de Aleppo olijfolie-zeep is het bekend dat de zeep gunstig werkt bij:

* eczeem / psoriasis / acne

* droge huid / kloven / jeuk

* roos / vet haar

* wondjes

* haaruitvalLet op!

Deze zeep is geen medicijn, maar kan in vele gevallen klachten verlichten en soms doen verdwijnen. Altijd eerst uw huisarts te raadplegen. De tips voor gebruik bij huidklachten zijn gebaseerd op ervaringen van gebruikers en is niet bedoeld als medisch advies.