Top
Tips voor gebruik olijfoliezeep

Olijfolie-zeep beschermt de huid tegen uitdrogen en helpt, vanwege het hoge vitamine E gehalte, om weer een barriëre te creëren tegen invloeden van buitenaf; zoals luchtvervuiling, UV stralen, hard water, weer en wind enz.
De laurierolie zorgt voor een goede doorbloeding van de huid, is anti-septisch en geneest kleine wondjes.

* Het blok zeep voor gebruik afspoelen.

* Na gebruik de zeep goed drogen.

* De zeep is te schaven en op te lossen in warm water in een voeten- of handbad. Dit is ideaal voor b.v. kloven in de handen, tegen jeuk, enz. Ook voor kinderen die een gevoelige huid hebben, kunnen hier gebruik van maken.

Denk om de ogen want de zeep prikt.

* Voor het scheren kan met een warme, natte kwast over het blok zeep gehaald worden en na het scheren het gezicht goed afspoelen. De huid voelt daarna zacht aan en droogt op deze manier niet uit.

* Bij het haar wassen moet nadat het haar nat gemaakt is het zeepblok een paar maal over het hoofd gehaald worden. De zeep goed inmasseren; de zeep gaat dan schuimen. Daarna het haar goed uitspoelen. Bij geverfd haar, een paar weken wachten met het wassen van het haar met olijfolie-zeep. Geverfd haar heeft een periode van herstel nodig. Daarna het haar wassen met de olijfolie-zeep en gebruik daarbij een conditioner, vooral belangrijk voor mensen met dik en veel haar.

Omdat olijfolie-zeep basisch is, pH waarde van ongeveer 8, gaan de schubben van het haar uitzetten (mensen met dun haar ervaren dit als prettig omdat het haar vol aanvoelt), door een zuur te gebruiken als conditioner zoals azijn opgelost in water of citroensap in water (pH waarde 2) gaan de schubben zich weer sluiten en wordt het haar schoon, zacht en verzorgt.

* Voor voeten met kloven, wintervoeten, eelt enz.: schaafsel maken met een rasp, oplossen in warm water voor in een voetenbad. Eelt laat zich dan makkelijk verwijderen.

* Voor mensen met puistjes: een emulsie maken, `s morgens en `s avonds de huid inmasseren met de zeep en daarna afspoelen. Na 1 week zal de huid  aanmerkelijk rustiger geworden zijn.

* Voor mensen die `s nachts last van kramp in de benen hebben: schaafsel onder het laken bij het voeteneind strooien en de benen komen tot rust.

* Voor het wassen van de intieme delen van het lichaam is de zeep zeer geschikt. Het zorgt bij vrouwen voor de juiste zuurgraad en voorkomt zo ongemak.

* Voor mensen met eczeem kan het beste de olijfolie-zeep met laurierolie gebruikt worden. De plekken insmeren met de zeep en deze in laten drogen.
 
Deze gebruikstips zijn gebaseerd op ervaringen van gebruikers en is niet bedoeld als medisch advies. Voor ernstige klachten altijd eerst uw huisarts te raadplegen.